De eerste Kiwanis Proefrit, een groot succes!

De eerste Kiwanis Proefrit, een groot succes!

Zondag 3 oktober 2021 stond de eerste Kiwanis Proefrit powered bij Univé op het programma. De Proefrit bestond uit een mooie en verrassende route door maar liefst 4 provincies en onderweg genoten de 61 deelnemende equipes van lokale culinaire hoogstandjes.

Het startsein werd gegeven bij het hoofdkantoor van Univé te Assen. Via een mooie route werd er voor het eerst gestopt bij Hofsteenge in Grolloo. De deelnemers werden hier verblijd met een koffie of thee plankje met zoete lekkernijen. Vanuit Grolloo werd de tocht voorgezet naar het "reuzendorp" van Drenthe, Schoonoord. Op het openluchtmuseum Ellert en Brammert werden de deelnemers onderworpen aan vragen van Veilig Verkeer Nederland en genoten de deelnemers van een heerlijk gezonde smoothy. De derde etappe eindigde in Lhee bij restaurant De Bospub, waar de lunch bestaande uit mosterdsoep, patat, saté en stoofvlees, werd genuttigd.

Vanaf de Bospub reden we richting het zuiden en leidde de langste etappe ons naar Buitengoed Fredeshiem in De Bult bij Steenwijk. Hier stond een lokaal lekkernij voor de deelnemers klaar, genaamd "Jan in de zak" met ijs en koffielikeur. Van dit zuidelijkste puntje reden de equipes naar de Brink in Doldersum, waar Het Smaeckhuys de deelnemers verraste met heerlijke hapjes; te weten: kipspiesje met chorizio en Parmezaan, een rosbiefrolletje gevuld met tonijn en truffel of een vegetarisch hapje bestaande uit courgette, gedroogde tomaat, mozzarella Parmezaan en knoflook.

Via Wateren (toepasselijke plaatsnaam deze zondag) kwamen de deelnemers aan bij Grand Café de Hildenberg te Appelscha waar een wrap gevuld met rundercarpaccio van het Drents-Fries weidevlees op het menu stond. Vanuit Appelscha reden de deelnemers naar de laatste tussenstop, de parkeerplaats tussen Norg en Langelo. Daar werden de equipes door Het Koffieblik verwend met een heerlijk kop koffie of thee en een wafel met een topping van jam of kersen. De koplampen werden gericht op het Noorden voor de laatste etappe naar de eindbestemming restaurant De 2 Provinciën aan het Paterswoldsemeer. Hier werden de deelnemers ontvangen met livemuziek en werden allerhande tapas van de bbq geserveerd.

Tijdens de afsluitende bbq werd de opbrengst voor het goede doel bekend gemaakt, maar liefst € 10.000,=!! Een prachtig resultaat! Met dit bedrag kunnen wij bij vele kinderen in Assen en omgeving een lach op hun gezichten "toveren".

Vol en voldaan keerden de deelnemers huiswaarts.

Rest ons nog onze sponsoren: Univé, Trip Advocaten en Notarissen, Bourginion Lease, Kompas, Point Solutions, Century, Linde & Co, Sligro en Meubelstoffenonline.nl te bedanken voor de financiële ondersteuning. Verder een woord van dank aan Hofsteenge te Grolloo, De Oude Drentse Boerenherberg op het park van Ellert en Brammert, De Bospub, Buitengoed Fredehiem, Het Smaeckhuys, Grand cafe de Hildenberg, Het Koffieblik en restaurant De 2 Provinciën voor het verzorgen van de innerlijke mens! HEERLIJK!

Alle deelnemers bedankt voor hun enthousiaste deelname, ondanks dat de ruitenwissers overuren maakten deze zondag. Zonder jullie was het nooit zo een succes geworden!

Namens de commissie

Alfred de Hoop

 

Deel deze post