Ouder en Kind centrum

Spelen in het Asser bos

Citaat uit de Asser Courant:

"Door de kleurrijke en vrolijke inrichting van het Ouder en Kind-centrum zou een kind soms zomaar zou kunnen vergeten dat hij in het ziekenhuis is. Op de kinderafdeling zijn veel vrolijke en leerzame weetjes verstopt van de dieren in het Asserbos, de achtertuin van het WZA. Manon Rolink: “We willen graag dat kinderen, ook als ze ziek zijn, uit bed komen om te spelen. Daarvoor hebben we een app gemaakt met een digitale speurtocht over de afdeling. Ook is er een vloerprojectie waarbij het lijkt alsof je over de vijver in het bos loopt. Dat is niet alleen leuk, maar het daagt kinderen ook uit om te bewegen. En ook dat helpt bij het beter worden.”

Het idee van de inrichting is samen met stichting Het Drentse Landschap ontstaan en mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kiwanis Assen, een serviceclub die graag bijdraagt aan projecten voor kinderen."

Deel deze post